torsdag 30 april 2009

ALIEN

Nietzsche 3 år, Pippi 4 år & en omöjlig Sakari på 10 veckor

Det var lika omöjligt igen att ta fina bilder på Sakari. Han flyttade benen konstant. Nietzsche jagade flugor och Pippi var bara ute efter godis. :-)



måndag 27 april 2009

Sakari 9 veckor och 4 dagar

Jaa ni, jag vet inte vad det här blev. Han är helt omöjlig att få att stå still. Nästa gång ska vi ta uppställningsbilder på honom precis när han är nyvaken. Han flyttar bakbenen hela tiden. När jag drar det ena benet bakåt flyttar han fram det andra. Han har lite svårt med balansen, lillgubben. (Jag trycker inte på honom, bara håller :-))

söndag 26 april 2009

En dag hemma i solen

Nu har vi nästan sommar i Umeå. Och här sitter jag fast utan bil. Jag kan inte ens gå på långpromenad med Pippi och Nietzsche. Det är tur att vi har bra grannar som tar hand om Sakari så att jag gå iväg med P och N på lite kortare turer. I kväll kommer Enya och Antti hem. Så skönt det ska bli. Det är inte helt enkelt att ta hand om en valp och två vuxna hundar, två hundar som är vana att komma ut på ordentliga promenader varje dag. Ví har i alla fall haft en skön dag på baksidan av huset.

Det har i allra högsta grad släppt för Nietzsche i hans relation till Sakari. Han kan till och med kosta på sig att fostra honom lite. Jag är noga med att det inte får gå för hårt till.




Man blir lite trött av att vara ute på tomten...

... och inte minst lillprinsen.


fredag 24 april 2009

Sakari vill så gärna vara kompis med Pippi

Igår när Sakari blev 9 veckor försökte vi få till uppställningsbilder. Det misslyckades fullständigt. Nu är jag ensam med hundarna till på söndag. Så några uppställningsbilder är inte att vänta förrän tidigast på söndag. Jag ska visserligen få lite besök i morgon, så man vet aldrig. Ni ska inte tro att de kommer hit för att träffa mig.
Lillgubben gör många fina närmanden till Pippi. Oftast går det bra, bara han inte blir för busig!



Han är ganska duktig på att roa sig själv också!

Sötis!

torsdag 23 april 2009

Stort framsteg!

Det går bättre och bättre med hundarna. Pippi och Nietzsche börjar ta till sig Sakari mer och mer. Nietzsche är fortfarande väldigt skeptisk och säger till honom med morranden och så, men det gårändå ganska bra. När han tycker att Sakari är extra obehaglig springer han upp på övervåningen och lägger sig i soffan där. Det går bättre med Pippi. Idag fick Sakari till och med lägga sig bredvid och på henne.




onsdag 22 april 2009

Ledsen lunchpromenad

När Antti kom hem på lunchen tog jag med mig Pippi och Nietzsche ut på lunchpromenad i det fantastiska vädret. Våren har kommit även till Umeå! :-) Efter 300 meters promenad ser jag två kvinnor som står och gråter, en av dem med en Bichon Frisé i famnen. "Den har blivit påkörd" skriker en av dem. Jag går fram och pratar med dem och de berättar att en moped hade kört på hunden, som var kopplad, på cykelvägen och sedan bara stuckit. En bit ifrån står två kvinnor med en telefonkatalog och letar telefonnummer till en veterinär (när det finns 118 118!). Medan vi stod där och grät tillsammans dog hunden i famnen på sin ägare. Jag blir så arg på de här förbannade mopedisterna som åker omkring på vårt område och tror att de äger världen!!! Jag hoppas att kvinnan anmäler händelsen och att han, för det var en han, åker dit. Hon fick i alla fall skjuts till en veterinär och jag gick gråtandes hem. Det här blir ingen rolig dag.

Finast i världen!

Nu får ni står ut med att jag lägger ut bilder mest varje dag på vår lillprins. Han smälter in fint här hemma. Storhundarna börjar acceptera Sakari mer och mer. Nu får han till och med nosa på Nietzsche utan att han morrar på honom! I morgon ska vi försöka få till uppställningsbilder. Vår ambition är att göra det varje vecka så att vi kan följa hans utveckling.

Lillmatte Enyas stövel är jättegod. Han såg så rolig ut när han kom släpandes på den! Stöveln är nästan lika stor som Sakari.

Halsbandet kliar väldigt mycket!

Spanar på joggare och annat löst folk!



"Ska jag springa ikapp honom kanske!"

tisdag 21 april 2009

Pippi 4 år idag

Ett stort grattis till vårt lilla Pippi-hjärta som fyller 4 år idag. Grattis också till Pippis kullsyskon, Aanistons B-kull! Vi skänker en extra tanke till Aaniston Baby Ssshh Hi Mom I Love U, "Vippe", som inte finns med oss längre i livet.

måndag 20 april 2009

Bildkavalkad på Sakari



Snö är inte alls läskigt tycker Sakari, det kan man ju äta!




Han har då inga problem att med att slappna av lillgubben.




Det ser ut som att han bara ligger och njuter, men han biter faktiskt på mattan!


Han har intagit storbädden med ett otroligt patos. Just nu håller sig både Pippi och Nietzsche därifrån.

söndag 19 april 2009

Lillprins Sakari har anlänt

Då är jag hemma igen med världens finaste lilla whippetpojke! :-) Resan gick oväntat bra. Sakari sov i stort sett hela tiden i canvasburen. Han kissade inte en enda gång under natten trots att han drack vatten. Han är en väldigt trygg och självsäker krabat, klev in i huset som om det var den mest självklara saken i världen. Pippi och Nietzsche tycker att han är lite läskig, men det går snart över. Mötet dem emellan var ändå väldigt odramatiskt. De morrar och skäller lite på honom när han är för kaxig. Mer än så är det inte.

Jag ställde in buren i valplådan så att Sakari skulle bekanta sig lite med den inför tågresan. Ett tag var alla fem (kvarvarande) valpar inne i den och tog för sig.


Sakari i mitten

Väntan på tåget i Skövde. Han tycker inte om kopplet.
Pippi ser coolare ut på bilden än vad hon är. Hon ligger på helspänn