fredag 31 juli 2009

Glassugna hundar

Vår grannflicka Elin vill gärna vara med våra hundar. Hon älskar whippetar säger hon och håller på att övertala sin mamma och pappa om att få köpa en whippetvalp. Hon är så otroligt gullig. Idag kom hon över med en glass i handen. Som framgår med all tydlighet av bilderna är det matmonstret Sakari som går längst i jakten på glassen. De andra två sitter eller står fint (ja, hyfsat i alla fall) och väntar och hoppas på att de ska få en smakbit. Sedan Sakari kom hit har de dock blivit mycket modigare i sin väntan på rester! :-)




onsdag 29 juli 2009

Blandade bilder från senaste tiden


Nietzsche på Lövudden

Buspojken
Det är jobbigt att busa på utställning

Brorsan "Ville" Play A While The War For Peace i Vilsta




tisdag 28 juli 2009

BIS-finalbilder

De enda bilder som blev något att visa från BIS-finalen på Lövudden.


Sakari är den enda valp som granskas på bordet. De andra står på marken.

"Ge hit lite godis för sjutton", tycks han tänka.


Han står så fint i regnet!

Fler bilder










måndag 27 juli 2009

Några bilder från Vilsta och Lövudden

Foto: Henrik Härling
Nietzsche i Vilsta (tyvärr har jag lyckats slarva bort kritiklappen). I väntan på domaren Pamela Marston-Pollok.

Foto: Henrik Härling

Foto: Birgitta Thörnqvist

Foto: Birgitta Thörnqvist
Nietzsche på Lövudden. Av 17 hundar blev han kvar i den första gallringen då domaren, Johnstone McLeod,ville titta närmare på 10 hundar. Tyvärr gick han inte längre än så. Det kan bero på den höga svansföringen i ringen. Så här lyder i alla fall kritiken:

Fawn and white. Nice head, good ear set. Exellent neck and shoulder. Lovely top line. Good depth. Well laid shoulders. He is spoiling his out line when moving with high tail."

Foto: Henrik Härling
Sakari i Vilsta där han blev femte bästa hanvalp 4-6 månader.

Foto: Henrik Härling
På bordet i Vilsta i väntan på Pamela Marston-Pollok.
Kritik:
Very promising of good type. Overall well balanced. Strong front with elbous well tucked in. Good depth of brisket. Flowing top line and good broad hind quarters. At the moment does not have a waist.

Foto: Birgitta Thörnqvist
Tjusig Sakari i ringen på Lövudden med sin uppfödare Henrik Härling.
Foto: Birgitta Thörnqvist

Foto: BirgittaThörnqvist
Sakari BIR-valp. BIM-valp Siprex Dehli.

Kritik:
Nice develope for age. Nice head and ear set. Good neck and shoulder. Straight front. Nice top line. Good depth. Well angulated rear. Nice feet. Moves well.
Finalbilder kommer!

söndag 26 juli 2009

Sakari BIS-valp 4-6 månader på Lövudden

Nu är vi trötta åter i Skinnskatteberg efter vår tur till Vilsta och Lövudden. Vi har haft några väldigt trevliga dagar och träffat många trevliga människor, både nya och gamla bekantskaper. Idag styr vi kosan upp till Umeå igen.

I Vilsta blev Sakari femte bästa hanvalp av 13 deltagande med HP. Kullbrodern "Leo" Play A While The Longest Journey vann klassen och slutade som BIM-valp och kullsystern "Greta" Play A While Pippington Park bästa tikvalp av 12 deltagande och därefter BIS . "Pippi" Play A While A Room Of One's Own kom trea med HP. Vilka dagar! Grattis alla!

På Lövudden blev Sakari BIS-valp. Han var helt otrolig, visade inga tendenser på att han var trött och less. I finalen regnade det lite och blåste mycket och vår lille prins tog ändå hem segern! Han skötte sig exemplariskt. Lite lagom bus i ringen!

Bilder kommer senare.

måndag 20 juli 2009

Ny bil

Idag var vi in till Västerås och bytte in vår gamla Renault Scenic till en nyare, svart. Den är från 2006 och har bara gått 1500 mil! Det var allt annat än planerat! Så nu saknar vi både tonade rutor och hundgrindar som vi hade i den gamla!

Skulpturparken i Engelsbergs bruk

Nu har vi besökt skulpturparken i Engelsberg. Det är sjunde året och alltså den sjunde utställningen. I år är temat Darwin med namnet Prima Primat - I Darwins fotspår. Curatorn, skulptören Maria Koolen Hellmin är van att jobba i offentliga miljöer och har i Engelsberg skapat en samling som anspelar på livets uppkomst och utveckling, eventuella felsteg och möjligheter som kanske inte blivit av under tidsrymdernas lopp. Det hela hålls samman av mystiken kring vattnet, dess stillhet eller forsens brus. Vandringen i Skulpturparken följer ån som efter en böj mynnar ut i Kvarndammen.

Två och en hals av Anita Wholén. Det var bara en svan som var intakt. Den andra hade förstörts av allt regn. Det är säkert 50 meter mellan svankroppen och halsen!

Fru Krokodil på sommardäck av Eric Langert. Hon ligger där och ser ut att vila på stenen. De röda ögonen avslöjar något annat.

Maskarnas kärleksliv av Anna Mohlander håller på att annekteras av näckrosbladen. Den textila mjukheten ändrar skepnad med vindarnas och vågornas spel.

I vattenbrynet av Britt-Lis Lindqvist. På alarnas stammar som växer på små öar och längs stranden, med rötterna direkt i vattnet sitter tygnystan, textila vrilar, i skiftande färger och ger naturen en extradimension.


Göran Häggs lustiga bronshund tycks ha kommit i rusande fart till den spegelpyramid som för tre år sedan byggdes av Oleg Nourpeissov. Hunden spjärnar mot, bromsar in och ser sin spegelbild. Sakari på bilden ovan stannar inte förrän nosen nuddar hans egen spegelbild.

Efata, till vänster, av Torsten Molander och Trattgubbar, till höger, av Peter Tillberg.

Sture Collins Den filosofiska bänken. Två små gubbar sitter i utkanten av en stenbänk. Hopkrupna, med uppdragna ben och huvudena vilande över knäna riktas deras plirande ögon och stora näsor både mot vattnet och himlarymden mellan trädens grenar. Här får vi slå sig ner och ge oss tid till eftertanke.


Sture Collins Apan uppflugen på en rostfärgad kolonnstump. Apan vilar på en dödskalle och med en gest som lånad från Rodins Grubblaren, med hakan i ena handen och ett äpple i den andra, begrundar den, ja, kanske just sitt förhållande till människan. Jag anar en underton av filosofisk ironi.

lördag 18 juli 2009

Köping



Play A While Pippington Park på båda bilderna


Det gick uselt för Nietzsche idag. Inte ens placerad i öppen klass. Grattis till Anna-Karin Widén och Per-Mobiles Xantippa som tog cert idag och grattis till Anna-Lena Bäckvall Hallin och Balzac The Wish som vann öppen klass med ck! Jag träffade Sakaris kullsyster Play A While Pippington Park, "Greta" som bor i Upplands Väsby med Monika Ferneklint. Greta är så otroligt fin och har ett huvud som ser precis ut som Sakari. Enligt Monikas beskrivning av henne är hon också väldigt lik Sakaris i sättet. De är hungriga jämt och är alltid på jakt efter något att äta. Senast idag stoppade Sakari i sig en död groda som låg på marken. :-)

fredag 17 juli 2009

Sakari 5 månader

Och Sakari växer så det knakar. Mellanhänderna syns knappt på den här bilden eftersom gräset är lite högt. Han är så stilig vår lillprins!


torsdag 16 juli 2009

Träskor med kurbitsmålning

Om någon är nyfiken på hur träskor med kurbitsmålning ser ut går det att kika Dala Clogs hemsida. Jag hittade inga i Avesta. Nu har Mona Lindström erbjudit sig att handla åt mig och ta med sig till Vilsta. Jag har sett ut två par, ett par med kurbits och ett par med dalahästar, svarta så klart. Min barndoms somrar tillbringade jag i Falun, Vintjärn och Svärdsjö där släkten på mammas sida bor. Det är en av anledningarna till att det ska vara just dalastuk på mina träskor! Det är helt enkelt en liten hyllning till Dalarna. Och så gillar jag kitsch!

onsdag 15 juli 2009

Dåliga LC-resultat

Jaha, Nietzsche står för LC-championat och springer givetvis sina absolut sämsta lopp någonsin. Han tappade helt enkelt trasan i det höga gräset. Han slutade på 74 poäng och Pippi som också sprang bort sig fick sina sämsta poäng någonsin, 74,25. Men vad gör väl det! Vi är fortfarande lite euforiska över att Pippi är välbehållen med oss på semester!
Efter vår tur till Wij Trädgårdar i Ockelbo (där vi åt världens godaste buffélunch!) är vi nu i Skinnskatteberg hos Anttis föräldrar. I morgon börjar min jakt efter ett par svarta träskor med kurbitsmålning. Alltså måste vi åka till Dalarna. (gränsen ligger knappt två mil härifrån). Vi provar lyckan i Avesta först och finns det inga där åker vi vidare till Ludvika och Söderbärke. I Söderbärke finns Sveriges äldsta skoaffär. Där borde de verkligen ha träskor med kurbitsmålning!
Vi har kameran med oss, men ingen kabel för att kunna lägga in bilder i datorn, Det är ju så typiskt! I morgon ska jag ta 5-månadersbilder på Sakari och så kan jag inte lägga ut dem på bloggen. Jag kanske tar bilder med telefonen och skickar till någon som sedan mejla mig bilderna! :-)

söndag 12 juli 2009

Campingplats i Härnösand

Jag går runt här på campingen och förundras över de husvagnar som har trätrall, trädgårsmöbler, blomkrukor, planteringar och svenska flaggor utanför! Står de här hela sommaren, till och med kanske varje sommar? Vad gör de på dagarna? Finns det några gemenskaper, kanske över etniska och nationella gränser, och möjligen över klassgränser?Vilka är det som väljer att bo så här på sommaren? Går det att hitta några mönster? Jag kanske ska bosätta mig på en campingplats en sommar och göra deltagande observationer och intervjuer för att få svar på alla frågor som dyker upp!
Nu ska vi snart starta färden mot Söderhamn.

fredag 10 juli 2009

Mot Söderhamn och sedan vidare till Västmanland

I morgon packar vi husvagnen och åker via Höga Kusten till lc-provet i Söderhamn (vi har ännu inte bestämt om Pippi ska springa). Sedan åker vi till släkt och vänner i Dalarna och Västmanland. Men innan vi når Västmanland ska vi besöka Wij Trädgårdar i Ockelbo. Nästa helg ska jag ställa Nietzsche i Köping och sedan blir det Vilsta och Västerås, ringpremiär för Sakari. Jag har skaffat mobilt bredband och kommer att uppdatera bloggen så mycket jag hinner med på vår tur.

Älgspåraren Nietzsche

När Pippi hade försvunnit i skogen i går drog Nietzsche hela tiden i en riktning. Vi satte därför på honom sele och spårlina. Om Pippi (ve och fasa) nu låg skadad någonstans kanske han kunde spåra upp henne tänkte vi. Han spårade för glatta livet i spöregnet och ställde sig emellanåt på bakbenen och vädrade högt upp i luften. När vi gått en kvart kom vi fram till en jävla älg! Han spårade alltså upp en älg i ett rasande tempo, ett tempo som inte skulle tillåtas i viltspår! Ingen Pippi så långt ögat nådde.

OBS: bilden är tagen på älgfarmen i Bjurholm!

torsdag 9 juli 2009

Pippi borta i skogen i 13 timmar - tillbaka välbehållen

I går var jag i Södervik med de stora hundarna för en skogspromenad. Efter två minuter var Pippi borta! Jag hörde henne drevskälla en bit in i skogen och blev väldigt orolig. Det finns bara älg där ute, inga rådjur. Nu är hon efter 13 timmar i skogen tillbaka och verkar må bra. Fy fan vilken dag och natt det har varit. Vi har lovat oss själva dyrt och heligt att hon aldrig mer ska vara lös i skogen. Tack till Sussie, Mia och Fredrik som var med och ropade och letade!

onsdag 8 juli 2009

Köping?

Är det någon som ska till Köping? Jag ska ställa Nietzsche där.

Nietzsche också färdig för viltspår

Nu har också Nietzsche klarat av anlagsprovet i viltspår och är, liksom Pippi, kvalificerad till Whippetklubbens Trippelpris.

Provförlopp:
Tar an spåret lite osäkert, men kommer igång och spårar i ett bra tempo. Vinkel 1, 3 och 4 i 90 grader. Vinkel 2 ringar. På 2 sträckor små ringningar. Bloduppehåll inga problem. Trevlig hane.

Flera gånger vänder han sig om och tittar på mig som om han vill ha hjälp. Här måste jag lära mig att titta åt en annat håll. Det blåser rejält så spåret ligger inte riktigt still, därför en del osäkerhet. Men han klarade det i alla fall. Min duktiga pojke.

söndag 5 juli 2009

Tecknade bilder

Min son Fredrik lever i Sorsele ihop med Bodil Häggström som har ritat den snygga whippeten som Antti har tatuerad på ryggen. För er som inte har sett den lägger jag in den här igen. Hon är också väldigt duktig att teckna och måla annat. Se bara hur snyggt hon har tecknat av Pippi och Nietzsche när de springer! Just nu håller hon på att bygga upp en hemsida där hon ska lägga upp olika typer av bilder, http://bodilh.webs.com/ Gå gärna in och kolla!




Älgens hus i Bjurholm

Idag åkte vi till Älgens hus i Bjurholm för att titt och klappa på årskalvarna (hundarna låg i bilen). De är verkligen fina, och de stora älgarna är hur mäktiga som helst. Kika gärna på trillingkalvarna här!