fredag 26 december 2008

Nu är vi hemma igen. När jag kom till Sorsele i söndags var det -22 gader. Idag när vi åkte hem var det +4 grader! Skönt att vara hemma igen. Bara att få ligga på sin egen plats i soffan och titta på tv! Hundarna tycker också att det är skönt att vara hemma. Det har varit mycket folk. På julafton var vi 17 personer. Även om Pippi och Nietzsche älskar människor så blev det nog lite väl många för dem. Vi har träffat två fantastiskt fina sibiriska laikor. På bilden nedan syns Kiri. Hon är 63 cm hög (maxhöjd för en tik är 61 cm) och liknar mest en varg. Den andra, som vi inte har på bild, är lite lägre och svart och vit. Båda har väldigt fina temperament. Väldigt coola hundar. De kan användas både till fågel- och älgjakt. Nu ska vi bara vara hemma och nuta av att vara lediga!


Enya slänger sig ut i den djupa snön.

Här sitter en ängel som har kraschlandat i tallen. Om ni tittar noga ser ni att ena vingen har fastnat i trädet ovanför henne.

Kiri igen.

Och så lilla Pippi.

fredag 19 december 2008

God jul till er alla från en ganska trött etnolog! Slutspurten har varit allt annat än mänsklig. Jag hoppas att ni inte har gett upp hoppet om mig som bloggare! :-) Nu laddar vi för firande av jul i Sorsele. Där finns snö i massor!

tisdag 9 december 2008

JulklappstipsRoliga och annorlunda julklappar hittar du på www.bloodred.se. Den som är intresserad av skräckfilm kan hitta många godbitar här. Och varför inte lite annorlunda julpynt! :-) Eller vad som helst!