fredag 22 augusti 2008

Valp nästa år

Vi har haft funderingar på att ta valpar på Pippi nästa år. Men nu har vi bestämt att så icke blir fallet. Vi är helt enkelt inte redo för ett sådant ansvar. Däremot kommer vi att köpa en valp från någon uppfödare. Inget är bestämt ännu. Just nu ser vi oss omkring. När vi hittar någon som passar kommer vi att slå till. Först var vi inne på en till tik. Men igår när jag var ute med endast Nietzsche började jag tvivla. Han är så smidig. jag kan ha honom lös utan att vara orolig över att han ska sticka efter andra hundar eller människor. Han lyssnar på vad jag säger och håller sig alltid i närheten. Pippi är raka motsatsen. Henne kan vi knappt ha lös någonstans, inte att lita på. Alltså; det kanske blir en hane till istället! Sedan kan vi ju fråga oss varför vi ska ha en hund till överhuvudtaget!? :D

14 kommentarer:

Play A While sa...

Det handlar nog mer om individ än kön tycker jag!!

Susanne Lindström sa...

Så är det säkert. Jag har ju träffat coola tikar också! Men hur väljer man valp? Hur stora måste de vara för att man ska kunna utläsa vilken typ av individ de kommer att bli?

Nietzsche var bara några dagar gammal när jag utsåg honom till "min" och det handlade mer om att han var en liten enstöring som jag ville ta hand om. Han kröp iväg från sin mamma när han hade ätit och lade sig i ett hörn för sig själv. Då gick mitt hjärta igång med detsamma. Det blir ju helt annorlunda om vi ska köpa en valp från någon annan del av Sverige. Då har vi inte möjlighet att vara på plats redan från början.

Play A While sa...

Åk till uppfödaren när valparna är 7-8 veckor och sitt och titta på dem när de går omkring själv och uppställda. har man tur är det sommar eller tillräckligt varmt för att ta ut dem och sen kan man studera när de går omkring osv.

Sagoruna sa...

Jag håller med Henrik, samt hitta en uppfödare som kan berätta hur de olika valparna är. I Eiras kull är Ernst den lille filosofen som är laidback och Eira framåt positiv och galen.

Susanne Lindström sa...

Hur tidigt kan man läsa deras personlighet?

Play A While sa...

En del kan man se ganska tidigt tycker jag. I senaste kullen märktes det att Nokia till exempel var en lugnare typ medan syrran Miki hade mer "motor".

Susanne Lindström sa...

Det låter ju bra. Jag tror nog att vi vill ha en vovve av den lite lugnare sorten. Annars är det väl bara att stoppa i den lite hirsgröt. Det ska visst ha en lugnande inverkan på hundar. :-)

Anonym sa...

Ja självklart ska ni ju ha en till whippet, de ska ju vara minst tre st!

Marie sa...

Hmm, visst kan man se en hel del när de är små valpar men inget är för säkert. Har själv haft filosofen Saffe i en kull, hur lugn och snäll som helst och vem åt sig genom nya mattes och husses DUX säng ett par veckor senare - jo just det "filosofen" Saffe. :-) men visst är grabbarna mer lyhörda än tjejerna. Dessutom tycker jag att man kan se skillander i följsamheten och där "selektera" valparna för att passa valpköparna. Typen "vi ses om en stund" som försvinner ner till grannarna första gången de är ensamma utanför tomten är kanske inte de mest följsamma som vuxna heller.

Susanne Lindström sa...

Man kan ju undra varför det är så vanligt att ha tre whippar? Det är som om det inte räcker med två.

Anko: varför har du tre whippar och inte två?

Jenny,Nokia och Leo sa...

Kanske är jag unik, men jag tycker det är precis lagom med två ;-D

Sagoruna sa...

Fast där kan jag inte hålla med Runa som är den av mina som är lättast att ha lös (förutom valpen då men det ändrar sig nog) var helt hopplös som valp. 9 veckor gammal gick hon på andra hållet på mellbystrand och gick 1 km bort och vände inte jag fick galloppera dit och hämta henne... Och henne kan jag tom kalla in på trasan numera...

Susanne Lindström sa...

Det är väl helt enkelt som Henrik säger: det handlar om individer och individer förändras hela tiden, både hundar och människor. Det här blir inte lätt! Jag skulle så gärna vilja följa de små liven från start, och då måste vi välja uppfödare här i närheten. Vi får väl se hur det löser sig.

Anonym sa...

Vad spännande att ni redan bestämt er för en valp till nästa år! Kul att länge i lugn & ro leta efter en kombination som känns rätt. Jag hade ju tre förut, men två av hanarna kom inte så bra överens så nu är jag tillbaka på två. Det är helt perfekt på koppelpromenader, där tycker jag nog det är skillnad på två och tre. Fast om ingen av de tre drar nåt är det nog same same.

Nu är jag gravid i vecka 35 och det blir inga långa rundor kan jag säga... Är sjukskriven from igår på 50% för foglossningar så nu blir det mer tid och ork å andra sidan. Tid att ta bilen ut nånstans man kan släppa dem, för långa promenader är uteslutet för mig och min snigeltakt.

Kram Nina