söndag 1 mars 2009

Så har det gått en dag ur mitt liv och kommer aldrig åter...

... och vad blev det för dag då? Nietzsche har varit lös i magen. Det är bara att hoppas att det snabbt går över. När vi var och sprang i skoterspåret bajsade han väldigt löst tre gånger. Men det hindrade inte honom från att snusa efter mufflonfår. Det ska finnas ett 30-tal en bit längre fram i spåret, vilket gör att vi inte går så långt. Där finns också några rådjur, ett av dem jagade Pippi förra våren.

Tur att man har whippar som är nöjda med att springa fram och tillbaka som galningar! Snön är för djup på sidan om spåret för att de ska vara intresserade av att dra iväg.
Mitt på dagen var vi på invigning av samiska veckan på Västerbottens museum. Vi hade verkligen sett fram emot att gå runt och titta på olika utställningar för att sedan sätta oss i fiket med en stor kopp kaffe och något gott till. När vi kom till fiket var kaffet slut! Vilket antiklimax! Vi fick i alla fall gott om tid att titta på Britta Marakatt-Labbas utställning på Bildmuseet. Hon är textilkonstnär, bildkonstnär och grafiker från Idivuoma, Kiruna. Britta ägnar sig huvudsakligen åt textilt broderi med tunna kamgarner på linne och applikationscollage, men gör även akvareller och litografier. Hennes motiv har stark anknytning till den samiska kulturen genom vardagliga händelser, ofta ute i naturen, samt från barndomens upplevelser. Hon har också arbetat med scenografi, scenkläder, dockteater och bokillustrationer

TID
Fotograf: Thorbjörn Lilja
Vi tittade också på Torbjörn Jakobssons, fotograf på Västerbottens Kuriren, fotoutställning Åtta årstider. Under ett års tid har han följt en ung renskötande familj i Tärnafjällen, vid höstens sarvslakt, vinterns flyttningar och sommarens kalvmärkning.
Fotograf: Torbjörn Jakobsson
September 2007. Tusentals renar har samlats in i Kraipe för den årliga slakten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Lovis hälsar att hon mår alldeles utmärkt!
Det enda hon är lite sur över är att det inte ryms lika mycket mat i magen som det gjort tidigare... :-)

Kram!