söndag 31 maj 2009

LC-cert i Borlänge

I natt vid tvåtiden kom vi hem från LC-provet i Borlänge. Jag, Nietzsche, Susanne Forsgren (Sussie), Foxys Näbbmus (Alice), Anna-Lena Johansson (Anko) och Undimoon Linus Van Pelt (Linus) åkte från Umeå vid lunchtid i fredags. Efter ett antal timmar på vägen kunde vi checka in på Scandic hotell i Borlänge. Först åkte vi dock ut till provplatsen och rekade lite och lämnade in licensböckerna. Vi delade på ett väldigt fint "hundrum". Vi var lite oroliga eftersom vi skulle ha två hanar i samma rum, men det gick hur bra som helst. De låg på varsin säng och verkade väldigt nöjda med tillvaron. Klockan fem på lördagmorgonen ringde väckarklockan (vi somnade inte tidigt kvällen, ja eller natten, innan). Dags att ge hundarna mat (första loppet skulle gå kl 08.00 och blir man lottad till det är det viktigt att hundarna har ätit tidigt på morgonen). Efter alla morgonbestyr styrde vi kosan mot Rommehedslägret där provet gick av stapeln. En jättefin plats, men ganska trist bana. Den var platt och var dragen på en relativt liten yta. Hundar som har en förmåga att gena uppmuntras verkligen till det på så små avgränsade banor.
Nietzsche gjorde två väldigt fina lopp. Första loppet tyckte jag visserligen såg lite sämre ut än det andra, men det fick han högst poäng för. Han låg på delad fjärde plats med Aaniston Baby Jonesy Sit and Stay (Chilli) på 80.5 p efter första loppet. Fina förutsättningar inför andra loppet alltså. Den hund han skulle springa med i andra loppet blev struken eftersom hon hade sträckt sig i sitt första lopp. Nietzsche skulle alltså springa ensam i andra loppet och arrangörerna lottade inte om. Jag blev lite sur och tog hjälp av Marie Eriksson (Pompeca's) och pratade med arrangörerna. De sa "vi brukar inte lotta om". Jag är alldeles för dåligt insatt i reglerna för att kunna argumentera. Om jag ville att Nietzsche skulle springa med någon fick jag fixa fam en stödhund med lc-licens som inte var anmäld till provet. Hur lätt är det tänkte jag? Men Marie är en pärla! Hon ordnade så att Jarvis (Pompeca's Son Of Culture), som blev nollad i första loppet, sprang med Nietzsche. De gjorde ett riktigt kanonlopp. Ett lopp som i mina ögon var mycket bättre än hans första (vilket är ett bevis på att jag förmodligen inte begriper någonting av LC). Ett jättetack till Marie, Ulrika & Mikael Dunker, ägare till Jarvis, som såg till att Nietzsche fick ytterligare en chans att visa att han är duktig på att springa tillsammans med andra hundar. Att springa ensam innebär att hunden inte får en ärlig chans att visa vad han/hon går för. Han slutade på en tredje plats av 65 hundar med 78,75 poäng.
Linus blev nollad i sitt andra lopp eftersom han tryckte till den andra hunden i början av loppet, trist. Extra tråkigt eftersom andra hundar som gjorde likadant inte blev nollade. Alice, lullgumman, gjorde ett hyfsat första lopp, men sprang upp sig otroligt i andra loppet och var bara en placering ifrån cert! Chilli sträckte sig i första loppet, förmodligen hände det i den otroliga vurpan hon gjorde, och sprang tyvärr inte andra loppet. Väldigt synd, men vi hoppas att hon är på tårna igen i juli när det är prov i Söderhamn. Då kommer hennes kullsyster, Pippi, också att vara med.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger det igen Gu vad ni är bra!!

Hälsningar en stolt uppfödare
Mia

Jenny,Nokia och Leo sa...

Stort Grattis!!!!
Han ser verkligen ut att vara i toppform.
Nu har du snart en LC-champinjon =)

Birgitta sa...

Stort grattis till Certet!!! :o)

Sofia sa...

SUPERGRATTIS!
Snyggt jobbat!
Kramar
Sofia & co

Whippeten Nota sa...

Stort GRATTIS! L-C cert växer inte på träd, så verkligen jättegrattis till er, håller tummarna för ett championat!

Mona Lindström sa...

Ett stort GRATTIS till certet!!! Men hjälp vilken värme ni måste haft, duktiga hundar må jag säga.

Hälsningar Dog Power´s som jobbar denna helg instängda på lasarettet.

Sagoruna sa...

Grattis till certet!

Susanne Lindström sa...

Tack så mycket allihop! Han är en väldigt duktig kille, helt fokuserad på luren, snabb på de längre sträckorna och uthållig. Det här med att gena har han inte kommit på, än och jag hoppas att han inte börjar med det. Något som är skönt med LC är att det hundarna som gör jobbet. Det enda vi kan göra är att släppa iväg dem i rätt ögonblick och sedan hålla tummarna för att det går så bra som möjligt. En annan av våra uppgifter, kanske den viktigaste, är att se till att hundarna är i bra form när de startar. Där har vi lite problem nu med Pippi. Men hon ska nog vara i form hon med när det är dags för Söderhamnprovet.

Annielie sa...

Vilken insats! Brorsan hälsar att han är mäkta imponerad!

Unknown sa...

Roligt att det gick så bra för er! Hoppas att vi ses på något LC-prov i höst. Vi hörs senare idag!
/Klara