lördag 26 april 2008

Nitlott i Skellefteå

Vår tur till vinthundsklubbens utställning i Skellefteå (Roberto Posa, domare) igår gav ingen som helst utdelning. Båda fick väldigt fin kritik, men det räcker ju inte när man snart tycker att det börjar bli dags för cert. Nåja, vi fick bra indikationer på Nietzsche i framtiden kan komma att gå extra bra i ringen. Det är den där vikten som spökar hela tiden. Hur vi än gör så går han inte ner i vikt. Vi får hoppas att han med åldern, så att säga, "torkar ut". Så här står det i Nietzsches kritik:

"Good head and expr. Corr. bite. Corr. earset. Would like less weight on him. Large front. Well dev. chest. Parall. movements with good reach and drive. Good temp. Just need better condition."

Nu verkar det som att Pippi är på gång med löp så då kommer viktnedgången att gå av sig självt. :-) Just nu är Nietzsche inte ett dugg intresserad av att äta.

Pippi fick också fin kritik:

"Fem type. Would like a little more underjaw. Corr angul., front and rare. Corr chest. Corr movements. Good temp."

Grattis till Aaniston Fenn Wright Manson som blev BT-5 och grattis till Ch Carry On Diesel Dream som blev BIS! Vi vill också gratulera Magnus Hagstedt och Signum Ninfa till championatet!

Nedan en bild på "tjockisen" som husse Antti tog. Inte så lyckad bild kanske! :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ger med sig med tiden...men det verkar vara något med B-kullen och avsaknaden av underkäke; Lotus har också fått den kritiken vid ett antal tillfällen!

Tycker fortfarande Nietzsche är bland det snyggaste som finns så de där extra hektona gör inget! ;) Men jag förstår att det är drygt att det hela tiden hänger på det...

Fortsätt kämpa på alla 3, Ni gör ett jättebra jobb!

Kram Malin & Lotus (som ligger och sover på den nytvättade fåeskinnsfällen!)

Anonym sa...

Tror inte att det är något speciellt med B-kullen Malin, en ngt tunnare underkäke är det många whippetar som har. Solo har en jättebra underkäke och Kimberlys helt okej,
Tror kanske att det hellre beror på domare och att de ibland inte kan bedömma en underkäke.

Om ni tittar på Pippis bilder så ser ni att hennes underkäke är helt okej och inte alls speciellt tunn. Då ska ni se en tunn underkäke.

Jag tycker inte att man ska sticka ut och skriva något specifikt om någons uppfödning speciellt inte med den okunskap som jag anser att många har speciellt nybörjare som har sin första whippet.

Susanne jag är alldeles säker på att Nietzsche kommer att torka upp och att han kommer att se stramare ut med tiden, han är ändå bara drygt 2år.
Vissa hanar tar längre tid än andra. Om det känns jobbigt just nu när han ser tyngre ut, så spara pengarna och låt honom vila från utställningarna tills han har torkat mera.

Du har ju Pippi att ställa ut.

Hälsningar
Mia

Anonym sa...

Kikade igenom dina hundars tidigare kritiker, Pippi har fått skulle önska ngt mer underkäke vid ett tillfälle nu senast ni ställde ut, och Nietzsche har fått det en gång och det var för Per Lundström i Sundsvall.

Nietzsche är utställd 11ggr officiellt samt utställd på SW och har fått det vad jag förstår en gång i sin kritik.
Pippi 13ggr officiellt och flera Sw specialer. 5a i Mariefred av 45tikar för en rasspecialist. Hon har fått det en gång i sin kritik skulle önska ngt mer underkäke.

Då kan ni säkert dra era egna slutsatser. Jag vet inte vad Lotus har fått i sina kritiker, men han kanske har en dålig underkäke då jag vet inte men på bilderna ser han helt okej ut. Jag personligen tycker att den duger gott.

Mvh
Mia