söndag 16 september 2007

Skadad klo

I fredags bröt Nietzsche av en klo när han sprang. Vi ska avvakta och se vad som händer. Han är tämligen oberörd, haltar inte och är inte svullen runt omkring. Förmodligen kommer vi att åka till en veterinär i veckan.

Pippi gick ett 400-metersviltspår (med två vinklar och bloduppehåll) i morse som jag lade i går kväll. Hon klarade det finfint. Men hon går dock lite för fort fortfarande. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få henne att sakta ner. Risken är att jag hindrar henne i spårandet om jag drar i linan.

5 kommentarer:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Usch! Det lät inte alls kul med klon, hoppas att det inte är så farligt och att det inte blir nåt värre.

Kul att det går så bra för Pippi i spåret, hon verkar kanonduktig! Jag tror nog att i takt med spåren blir längre och svårare och nyhetens behag har lagt sig, så kommer tempot att gå ner av sig självt. Ge det lite tid! Gråbo spårar också ganska snabbt men ändå väldigt noggrannt och han har slutat med dom där värsta rusningarna :-D som han gjorde i början.

Susanne Lindström sa...

Det låter hoppfullt, att hon förhoppningsvis kommer att lugna ner sig. Men något anlagsprov är ju inte att tänka på när hon går på så där fort. Har du gått anlagsprov med Gråbo?

Jenny,Nokia och Leo sa...

Jag har inte gått något anlagsprov än. Svårighetsmässigt så skulle Gråbo klara av det, men jag som aldrig spårat innan, (började i våras), vill känna mig mer säker först.
När Gråbo drog iväg snabbt i början, så lade vi svårigheterna just där en period. T.e.x lade en vinkel efter bara 25m eller lade spåret över en bäck, ja, så det blev lite jobbigt och han fick tänka till.
Sen spårar nog vinthundar generellt snabbare än andra raser och det bör dom ta hänsyn till, alltså att olika raser spårar olika.

Jenny,Nokia och Leo sa...

Fick ett tips av Annelie, som jag tränar med, att man kunde lära in kommando "sakta" eller liknande (i annat sammanhang tex cykling) och sen använda det vid spårning.
Typ lära hunden att spåra långsammare, vet inte om det funkar för er, men kanske kan vara värt att prova!

Sen sa hon också att om spåret var för svårt kunde hunden bli stressad av det och spåra för fort av den anledningen.

Man ska visst heller inte lägga för svåra spår innan anlagsprovet, för då finns det en risk att dom slarvar på provet, pga det är för lätt.

Susanne Lindström sa...

Tack för tipsen! Att prova med "sakta" när vi cyklar är en jättebra idé. Det ska vi genast testa.