söndag 13 juli 2008

Lövudden 13 juli

Idag har vi varit på SvVk:s utställning i Västerås, Lövudden. Det har inte varit någon höjdardag. Inga placeringar. Nietzsche fick dock väldigt fin kritik och fick stå kvar efter en första utgallring. 40 hanar!

Kritik:
"Presenting a very pleasing picture. Balanced head. Eyecolour fits with coat. Good front. Long neck fitting into well laid shoulder. Good topline held on move. Good dept of brisket. Good underline and bend of stiffle. Moved well in profile but was slightly wide behind. Fine coat and skin."



En annan hane anföll Nietzsche när vi stod och väntade på att få gå in i konkurrensbedömningen. Efter det var han alldeles spak och ville inte gå nära andra hundar, lilla gubben min. Det är bara att hoppas att detta inte får några negativa konsekvenser för framtida utställningar.

Pippi var inte på hugget idag. Öronen stod åt alla håll och hon ville inte gå i ringen.

5 kommentarer:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Jaha, då får vi fortsätta vänta på den stora "skrällen" ;-D men alltid roligt med fin kritik trots resultat. Skulpturparken såg trevlig ut, jag besökte nåt liknande för många år sen, men minns inte var det var, kanske det var samma?!

Susanne Lindström sa...

Jenny: Ja du, frågan är om skrällen kommer någon gång. Det är väl tålamod man får ha. Henrik gav mig några tröstande ord när vi var på Lövudden: "Det finns de som blir champion när de är sju år!" :-)

Skulptuparken vid Galleri Astley är också jättefin och ligger inte långt ifrån Engelsberg.

Nu är min Enya nere i Skåne, Höganäs, hos sin släkt med sin pappa. Lyckliga henne! Det var länge sedan jag var där. Jag är så väldigt förtjust i västra Skåne.

Anonym sa...

Vad otrevligt att en annan hane anföll! Vad hände? Hur kunde den matten/hussen inte se det komma? Usch, håller tummarna att han inte blir märkt av detta!

Många kramar till er, han såt toppenfin ut på bilderna!

Susanne Lindström sa...

Malin: Den som höll i den andra hanen tappade honom. Som tur var hade Nietzsche på sig sin nya regnponcho som går upp över huvudet. Annars hade det nog gått illa eftersom han blev biten över nacken. Vi får hoppas att han vill gå in i ringen igen. Det var många runt omkring som blev upprörda (och tröstade Nietzsche med korv)och tyckte att vi skulle anmäla händelsen till sekretariatet. Det var visst inte första gången han gav sig på andra hundar. Vi anmälde inte.

Kramar till er alla! Pussa Lotus från oss! Du måste skriva och berätta hur ni hade det i Italien!

Sagoruna sa...

Stackars killen som blev påhoppad! Det kan sätta spår, Saga har ju blivit biten 5 ggr av andra tikar så hon är ju inte vidare förtjust i hundar utanför flocken vilket är lite trist. Kul att ni lyckades stanna kvar en gallring i alla fall det är inte alla förunnat på den stora tillställningen!