måndag 23 juni 2008

Veterinärbesök

Idag har jag varit på besök hos veterinären med hundarna. Pippi för blodprov och Nietzsche för en andra rabiesvaccination. Som jag skrivit tidigare har Pippi inte varit sig lik på sistone. Vi har tagit för givet att det varit kopplat till löpet. Men jag har varit lite fundersam över hennes hälta. Först haltade hon på vänster ben och sedan på höger ben. Vi plockade bort en fästing på henne i maj när vi kommit hem från Paris. Vovvarna var i Skinskatteberg när vi var borta. Där är det gott om fästingar. Jag googlade om fästingburna sjukdomar på hundar och kunde då läsa att bett kan ge borrelios eller ehrlichios. Symptomen stämmer in på Pippi, framför allt hälta och slöhet. Fästingburna sjukdomar kan orsaka problem med lederna. Det kan visa sig genom hälta ena dagen på ett ben och ett annat nästa dag. Precis så har det varit med Pippi. Vad vi vet har hon inte haft feber. Nu är det bara att vänta på provsvaren som kommer i slutet på veckan. Veterinären ville inte ge Pippi hennes andra rabiesspruta nu. Om hon har en infektion i kroppen har hon fullt upp med att bilda antikroppar mot den. Hundar kan också få TBE - fästingburen hjärnhinneinflammation - men det är väldigt ovanligt. TBE orsakas av ett virus. Nu håller vi tummarna för att Pippi inte har någon sjukdom!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Huvva och usch! Hoppas provsvaren inte visar något tråkigt, vi ska hålla tummar och tår här hemma!

På fredag åker vi till Italien i 10dagar så då ska Lotus få bo hos "farmor och farfar" (Johan's föräldrar) ute på landet. Tänk va; sova i farfars säng, äta korvar, springa och jaga pinnar på den privata och oändliga stranden. Känns skönt att åka då man vet att han har det så fint här hemma!

Hoppas det löser sig med Pippi!

Många kramar från oss 3 (snart 4!)

Susanne Lindström sa...

Malin: Ja, vi får hålla tummarna att det inte är något med Pippi. Vad ska ni göra i Italien och vart ska ni åka? Det låter ju helt underbart! Ha det så jätteskönt! Kramar från oss alla!

Anonym sa...

Vi får hoppas att det inte är någon fästingsjukdom på Pippi. Vi håller tummarna!

Anonym sa...

Mamma fyller 50 så hon bjuder med oss. Det blir jag o Johan, brorsan o hans fästmö och mamma och hennes karl. Ska först bo på en vingård i 5 dagar ute på landsbygden mellan 2pittoreska byar och sedan mitt inne i centrala Rom resten av tiden.
Vi ska bara njuta och mysa och göra det vi känner för. Vi kommer i alla fall att gå in i Sixtinska kapellet, Johan skrev sin C-uppsats i konsthistoria om Michelangelo's takmålning så vi har en expert-guide! :)

Må så gott!

Kramar!